In de kijker - OKRA - SKW-Centrum

Ga naar de inhoud

In de kijker

Andere informatie
Meesterverteller Warre Borgmans wordt Scrooge… Op zondag 16 december gaat OKRA Academie regio Mechelen naar “Scrooge, de Musical”. Music Halls familiespektakel ‘Scrooge, de Musical’ blijft trouw aan wat Dickens in 1843 in ‘A Christmas Carol’ op de wereld losliet, maar voegt er allerlei nieuwe en spannende elementen aan toe. Het gouden duo Frank Van Laecke en Allard Blom schrijven het scenario en de liedteksten. Dirk Brossé componeert de muziek in zijn zwierige en lyrische stijl. Warre Borgmans speelt de verbitterde en gierige Ebenezer Scrooge, die door toedoen van drie geesten de ware en liefdevolle betekenis van Kerstmis ontdekt.  Geniet van deze musical aan het speciale OKRA-prijs van 64 euro (inclusief bus). Niet-leden betalen 70 euro. Schrijf je in voor 10 september bij het OKRA regiosecretariaat.
Lourdes 2019

In 2019 gaat OKRA regio Mechelen op bedevaart naar Lourdes.
Schrijf alvast de periode van 14 september tot en met 19 september in je agenda. Wil je graag persoonlijk op d ehoogte blijven, stuur dan een mailtje naar anke.hens@okra.be
CM-zorglijn
Vanaf maandag 11 september startte CM regio Mechelen-Turnhout met de CM-zorglijn. De CM-zorglijn is er voor CM-leden en professionele hulpverleners die vragen hebben over thuiszorg. Je kan er terecht voor informatie en advies over o.a. zorg door een verpleegkundige, tegemoetkomingen,… . Naast vragen kan je contact opnemen met de CM-zorglijn voor de organisatie van je (dringende) thuiszorg. Als CM-lid kan je gratis beroep doen op de CM-zorglijn via telefoon op 014 40 35 40 of via e-mail: zorglijn.rmt@cm.be. Ze zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 17 uur. Bel je op een ander tijdstip dan kom je met je zorgvraag terecht bij de zorgcentrale van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Hulplijn 1712 voor partnergeweld
1712 is een nieuwe hulplijn voor partnergeweld bij ouderen. Partnergeweld bij ouderen is een problematiek die vaak moeilijk bespreekbaar is en weinig gemeld wordt. In vele gevallen gaat het om ‘ontspoorde’ zorg, waarbij het geweld niet-bedoeld is. Bij hulplijn 1712 kan je bij een deskundige terecht voor een luisterend oor. Je krijgt informatie en ze schatten met jou alle risico’s in van de situatie. Er wordt gekeken naar welke acties je zelf kan ondernemen met begeleiding indien gewenst. De hulplijn is elke werkdag, van maandag tot vrijdag, bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Een gesprek is gratis en discreet. De oproep verschijnt niet op de telefoonrekening en je kan anoniem blijven.

Dringende thuiszorg
Wat als je als mantelzorg plots wegvalt? Of als je sneller het ziekenhuis verlaat dan verwacht, maar wel nog thuiszorg nodig hebt? Als lid van CM kan je vanaf nu een beroep doen op de Organisator Dringende Thuiszorg, tel. 014 40 35 40.
Website gemaakt door Manu Saels
Tekening bovenaan : Sint-Catharinakerk
Pentekening van de hand van Herman Schouwaerts
Terug naar de inhoud