21-04-2018 - Cultuuruitstap naar Brussel - OKRA - SKW-Centrum

Okra
St-Katelijne-Waver Centrum
Ga naar de inhoud

21-04-2018 - Cultuuruitstap naar Brussel

Andere informatie > Verslagen
Verslag : Manu Saels
Foto's : The Dominican : Jacques Wilms / Andere : Manu Saels
Om 09.03 uur vertrok onze trein vanuit St-Katelijne-Waver en bracht ons rechtstreeks naar Brussel-Centraal onder de leiding van Tina en Maria.
Bij aankomst gaf Tina ons uitleg over de prachtinge Magdalenakapel.
Tina had alles zeer goed voorbereid. Ze had zelfs een grote steen uitgekozen van waarop ze ons alles in geuren en kleuren kon uitleggen.
Hierna bezochten we de kapel zelf.
In een aangenaam zonnetje vertrokken we naar de Grote Markt, alwaar ons een koffietje werd aangeboden door de leiding. Ondertussen konden we genieten van de pracht van dit plein en de gidsen die hun aanhoorders trachten te overdonderen van deze pracht in hun eigen taal.
Na onze koffie heeft Tina ons opmerkzaam gemaakt over de verschillende gebouwen die op deze Markt staan. Nadien bezochten we de Koninklijke St-Hubertusgalerijen en het Martelarenplein. Verslag Tina : zie Cultuuruitstap naar Brussel

's Middags werden we vergast in de vroegere Dominicaanse abdij, nu het prachtige restaurant "The Dominican" in de Leopoldstraat waar de wijn overvloedig aanwezig was en de toiletten hét gespreksonderwerp waren.


In de namiddag hebben we de Muntschouwburg bezocht onder de leiding van 3 gidsen : de verschillende ateliers (decors, kleding, schoenen, attributen, ...) en de schouwburg zelf. Sommigen van ons zaten zelfs op de plaatsen die de Koninklijke familie gewoonlijk gebruiken.

Nadien hebben we nog een drankje genoten in brasserie "A la mort subite", waarvan je meer details vindt in hogervermeld verslag van Tina.

Tenslotte terug de trein op en rond 19.00 u stonden we terug te St-Katelijne-Waver.

Een dikke pluim aan Tina als gids en Maria als groepsbijeenhoudster. Het was weer een succes!

Foto's : zie hier

Terug naar de inhoud