OKRA - SKW-Centrum

Okra
St-Katelijne-Waver Centrum
Ga naar de inhoud
Andere informatie > Verslagen
19 januari 2024
Nieuwjaarsreceptie met optreden van Barbara Dex
Dit jaar hadden we Barbara Dex gevraagd om voor ons op te treden voor onze Nieuwjaarsreceptie.
Om iedereen voldoende ruimte te geven, hadden we geopteerd om het optreden te laten doorgaan in onze parochiekerk St-Catharina. En dit was een goede keuze voor de 287 aanwezigen. Het altaar en de lessenaars werden weggehaald zodat we een groot podium hadden voor de artiesten. Aan de stoelen moesten wij niets doen. Die stonden ideaal zodat iedereen het optreden kon zien.

Barbara Dex zong 2 x 45 minuten live en werd begeleid door 3 muzikanten.  Zij speelden op piano, elektrische en akoestische gitaar.
Prachtige songs kregen wij te horen:
Deel 1:
 1. Only One me
 2. Kzen zoe blij
 3. Waar moet ik heen zonder jou
 4. Maar in Amerika
 5. Dag Vreemde Man (van Ann Christy)
 6. De Roos (van Ann Christy)
 7. Jolene (van Dolly Parton)
 8. 9-5 (van Dolly Parton)
 9. Amazing Grace - A capella gezamenlijk gezongen door Barbara Dex en de 3 muzikanten
 10. Jesus on the mainline

Deel 2:
 1. Mooie dagen (van Johan Verminnen)
 2. Meisjes aan de macht (van Yasmine)
 3. Drie zomers lang (van Conny Vandenbos)
 4. Spiegelbeeld (van Willeke Alberti)
 5. Het kan niet zijn
 6. Why not me
 7. Jailhouse rock / That's allright (van Elvis Presley)
 8. Proud Mary (van Tina Turner)
 9. Iemand als jij
 10. Bisnummer: Waar moet ik heen (van haar vader Marc Dex)

Barbara Dex raakte bekend bij het grote publiek sinds haar optreden op het Eurovisie-songfestival in 1993 met het liedje "Iemand als jij". Het blijkt duidelijk dat zij van alle markten thuis is. Met haar krachtige stem toont zij dat zij een brede waaier van muziekstijlen beheerst. We hoorden onder andere prachtige country-nummers. Wij leerden tevens dat zij een grote fan is van Elvis Presley.

Na het optreden startte de receptie in de 3 parochiezalen. Cava, fruitsap, belegde sandwiches, mini-koffiekoeken, ... iedereen was tevreden.

Een grote schare aan vrijwilligers heeft de ganse organisatie in goede banen geleid. Dit jaar hadden we extra 7 padellers die belangeloos rondkwamen met de cava en de sandwiches. En Hugo heeft alles vastgelegd op foto (kijk maar eens naar de foto's op onze website)

Het was de eerste maal dat wij een activiteit organiseerden via een inschrijving op onze website. De betaling gebeurde nog wel nog rechtstreeks naar het Okra-trefpunt. Daarna kreeg je de inkomkaart in je mailbox. Deze kaart werd gescand bij de ingang. Dit verliep vlug en vlekkeloos zodat we dit volgend jaar waarschijnlijk terug op deze manier zullen organiseren. We denken er wel aan om daartegen de betaling in te bouwen bij de inschrijving op de website zodat het nog gemakkelijker wordt voor de deelnemers.

Verslag: Manu - 26 januari 2024

Terug naar de inhoud