OKRA - SKW-Centrum

Okra
St-Katelijne-Waver Centrum
Ga naar de inhoud
Andere informatie > Verslagen
21 januari 2024
Wandeling tussen Nete en Dijle
Ludo en Marjet hadden een mooie wandeling gepland in Mechelen Noord. Vooraf had hij ons reeds gewaarschuwd dat we goede watervaste schoenen moesten aantrekken. En indien het kon, best wandelstokken meebrengen.
Op alles voorzien kwamen we toe op de parking van Roosendael om 13.00 uur.
Een gezellig groepje van 13 personen.

We vertrokken langs de Roosendaelweg richting Fort van Walem. Langs de oever van het fort zagen we het resultaat van een bever, het grootste knaagdier van Europa. Aan enkele boomstammen was goed geknaagd. Een dikke stam was reeds half doorgebeten. Ik zou moeten teruggaan want nu zal de boom zeker reeds in het water liggen. Bevers zijn echte dammenbouwers. Gelukkig is er Natuurpunt die er de natuur in goede banen leidt.
We staken de Antwerpse Steenweg in Walem over en via de Spildorenlaan wandelden we in het groen langs de Spildoornvijver. De grond was grotendeels nog bevroren. Maar het was de eerste dag van de dooi. We moesten dus opletten om niet door de aangevoren plassen te trappen. Alleszins maakten we veel plezier.

Onderweg kwamen we Edith Verheyen, voorzitster van het Okra-trefpunt Mechelen Noord, tegen. Zij was met een vriendin zelf een wandeling aan het voorbereiden voor haar trefpunt. Zij was zo vriendelijk om een foto van ons groepje te nemen.
Na een avontuurlijke tocht kwamen we na 11,7 km toe aan de hut van de Slijkvissers waar we aan zeer democratische prijzen in een nette omgeving konden rusten alvorens tevreden terug naar huis te keren.

Bedankt Ludo en Marjet voor de aangename tocht.

Verslag: Manu - 26 januari 2024Terug naar de inhoud