Moppen - OKRA - SKW-Centrum

Okra
St-Katelijne-Waver Centrum
Ga naar de inhoud

Moppen

Andere informatie
Onze-Lieve-Vrouw met haar ezel
Jef en Staf zitten van een streekbiertje te genieten op het terras van hun stamcafé.
Zegt Staf:"Ken jij het verschil tussen Onze-Lieve-Vrouw en een moderne vrouw?"
Staf denkt diep na, neemt een slok van zijn pint, mompelt iets tussen zijn tanden en moet tenslotte bekennen dat hij het niet weet.
Awel, zegt Jef, het is nochtans heel simpel. Onze-Lieve-Vrouw vluchtte op een ezel en liet alles achter. Een moderne vrouw daarentegen vlucht met alles en... laat de ezel achter!

Dronkenlap
Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen.
Op een gegeven moment strompelt er een vent buiten, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats.
Hij probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto's uit en in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen.
Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkelap.
Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen en als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan.
Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille aan.
De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik Bram".
Agent: "Bram??????"
Man: "Welja, Bewust Rijdend Afleiding Manoeuvre ..."

CIA-test
De CIA organiseert een vergelijkend examen voor moordenaar. Een paar honderd kandidaten leggen een aantal proeven af, waarna er drie finalisten overblijven: twee mannen en een vrouw.
De eerste man wordt bij de jury geroepen. De voorzitter zegt: "Mijnheer, U moet nu een allerslaatste proef afleggen om aan te tonen dat U in alle omstandigheden welk bevel ook zult uitvoeren!"
"OK", zegt de eerste man.
"Hier is een geladen pistool. Uw vrouw zit in het lokaal hiernaast op een stoel. Ga binnen en schiet haar neer!"
De man, heel verontwaardigd: "Mijn vrouw? Nooit van mijn leven!" ... en is gebuisd.
Zelfde scenario bij de tweede kandidaat. De man zegt: "Ik zal proberen", gaat het lokaal ernaast binnen... en komt na een minuut terug buiten, tranen in de ogen. "Ik hou echt teveel van haar. Ik kan het niet...!" - Gezakt!
Nu is de beurt aan de vrouw. Haar wordt verteld dat in het lokaar hiernaast haar man enz... enz...
De vrouw neemt het pistool aan en gaat het lokaal binnen. De jury hoort zes schoten, vervolgens geschreeuw en een hoop hels kabaal, gevolgd door een veelzeggende stilte. De vrouw komt terug binnen bij de jury en wrijft het zweet van haar voorhoofd. "Jullie hebben me daar wat geleverd. Dat pistool was geladen met losse flodders! Ik heb hem met zijn stoel moeten doodslaan !!"

Schot
Wat doet een Schot als het koud is? Hij gaat voor de kachel zitten. Wat doet hij als het héél koud is? Dan steekt hij de kachel aan!

De marine
Na een lange buitenlandse reis komt een man onverwachts thuis. Hij ligt naast zijn vrouw in bed als de telefoon begint te rinkelen. Hij neemt de hoorn op en luistert. Even later hoort zijn vrouw hem het volgende zeggen:
- "Dat weet ik niet. Daarvoor moet u bij bij de marine informeren."
- "Wie was dat?", vraagt zijn vrouw, nadat hij de hoorn neergelegd heeft.
- "Iemand die vroeg of de kust veilig is...".

Eendjes trappen
Drie vrouwen vinden samen de dood na een verkeersongeval. Ze komen aan in de hemel en Sint-Pieter komt naar hun toe.
Hij zegt:"Er is maar 1 regel en die moet je altijd volgen en dat is : trap niet op de eendjes."
De vrouwen gaan binnen en ja hoor allemaal eendjes, je kon er bijna niet naast trappen.
Een half uurtje later trapt de eerste vrouw al op een eendje. En jawel, eendje dood.
Sint-Pieter komt er al aan met een lelijke man. Hij ketent ze aaneen en zegt: "jij moet tot in de eeuwigheid vastgeketend blijven aan deze lelijke man."
De andere vrouwen zijn voorzichtig, maar een drietal maanden later, heeft de tweede ook prijs, en ja hoor, St-Pieter komt er al aan met een lelijke man en ook zij wordt vastgeketend tot in de eeuwigheid.
De derde vrouw nu heeeeeeel voorzichtig, loopt na 6 maanden nog altijd rond en ze heeft nog niet op een eendje getrapt. Plots staat St-Pieter daar met een knappe jonge gast, een echte chippendale. En hij ketent hen vast en vertrekt. "Allee zegt die vrouw, wat heb ik gedaan om dat te verdienen?" "Wat gij gedaan hebt weet ik niet" , zegt de jonge gast, " maar ik had op een eendje getrapt."

Kijk-kijk
Een stotteraar loopt samen met zijn vriend op straat.
De stotteraar zegt opeens tegen zijn vriend: "kkkk-kijk, ee-ee-nnn Bbb-Bbbb-MW.
De BMW is inmiddels al 3 straten verder. Zijn vriend wil niet ombeleefd zijn en zegt: "Ja, mooi".
Twee straten verder, hetzelfde ritueel. "kkk-kijk, ee-ee-nnn Mmmer-cedes". "Ja", zegt zijn vriend ietwat meer geïrriteerd. "Ik zag hem".
Een beetje verder: "kkk-kijkkk ..."
"Jaja" onderbreekt zijn vriend hem. "Ik heb hem gezien!".
Waarop de stotteraar repliceert: "Www-aaarom  trap je er dan in?"

Nieuw personeelslid
Een jongeman is pas aangeworven in een multinationale onderneming. Reeds de eerste dag neemt hij de telefoon en belt de bedrijfscafetaria en brult: " een koffie .... en snel een beetje .... ".
Aan de andere kant van de lijn antwoordt een stem: " ik denk dat u een verkeerd intern nummer heeft gedraaid. Weet u eigenlijk wel met wie u spreekt onozelaar ?".
" Heu ... neen ... " antwoordt de pas aangeworvene.
" Ik ben de directeur - generaal van deze firma, jij idioot.".
De jongeman roept nu tweemaal luider: “en jij dik opgeblazen directeur - generaaltje, weet jij eigenlijk wel met wie U spreekt?"
De directeur - generaal ietwat verrast moest toegeven dat hij het niet wist.
Waarop de jongeman antwoordt: " Perfect ... houden zo ... " en legt de telefoon neer.Website gemaakt door Manu Saels
Tekening bovenaan : Sint-Catharinakerk
Pentekening van de hand van Herman Schouwaerts
Terug naar de inhoud