Page 20 - Okra magazine oktober 2021
P. 20

OKRA-MAGAZINE OKTOBER 2021
     AAN TAFEL                                             Tip: Deze no bake-kaastaart vraagt weinig voorbereiding. Door de
                                                           hoeveelheid witte chocolade is het niet nodig om gelatine toe te
                                                           voegen. De chocolade zorgt ervoor dat alles mooi opstijft. Je kunt
                                                           deze taart makkelijk een dag van tevoren bereiden. Wissel ook eens
                                                           af met frambozen of bramen.





































       KAASTAART

       MET WITTE CHOCOLADE
       EN BOSBESSEN



       ingrediënten                    Werkwijze

       ZACHTE                          ZACHTE NOTENBODEM                  Verdeel het mengsel over de zachte
       NOTENBODEM                      Ontpit de dadels en doe ze met de wal-  notenbodem; je hoeft het niet perfect
       140 g gedroogde dadels, zonder pit  noten, de geraspte kokos, het aman-  glad te strijken. Plaats de taart in de
       30 g walnoten                   delpoeder en de gesmolten boter in   koelkast. Verdeel na een halfuurtje de
       60 g kokos, geraspt             een foodprocessor (blender). Maal tot   bosbessensaus over de taart en maak
       30 g amandelpoeder              een kleverige pasta. Doe dit mengsel in   rustieke swirl-bewegingen. Laat de
       25 g gesmolten boter            een ronde springvorm (diameter 20 cm)   taart nu volledig opstijven; dit duurt
                                       met op de bodem een bakpapiertje.   ongeveer 2 à 3 uur.
       VULLING                         Duw de notenbodem goed aan, je zult
       220 g witte chocolade           zien dat deze mooi aan elkaar blijft   BOSBESSENSAUS
       250 g mascarpone                kleven. Plaats in de koelkast.     Doe de bosbessen, de kristalsuiker en
       125 g roomkaas                                                     het citroensap in een steelpan. Laat
       60 g room, 40%                  VULLING                            het geheel kort opkoken tot de bosbes-
       20 g vanillesuiker              Smelt de witte chocolade op een lage   sen hun paarse kleur afgeven en je een
       100 g verse bosbessen           stand in de microgolf. Klop intussen de   mooie, dikke saus krijgt. Laat de saus
       zeste van 1 citroen             mascarpone met de roomkaas, de     wat afkoelen voordat je deze verdeelt
                                       room en de vanillesuiker           over de taart, anders smelt je vulling.
       BOSBESSENSAUS                   glad. Voeg de gesmolten witte chocola-
       120 g bosbessen                 de toe. Spatel alles door elkaar met
       50 g kristalsuiker              een pannenlikker. Voeg tot slot nog de
       sap van ½ citroen               verse bosbessen en citroenzeste toe.



                                                            20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25