Page 18 - Okra magazine oktober 2020
P. 18

OKRA-MAGAZINE OKTOBER 2020
     AAN TAFEL


































          koolrollade met puree                                            TOATJESPAP
                                                                           OF KARNEMELKSTAMPERS
          ingrediënten
                                                                                                                        30
          1 savooiekool - 4 lente-uitjes - 800 g gemengd gehakt -         Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd   102   Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd   102  ingrediënten
             6/08/20   12:59
             6/08/20   12:59
          2 eieren - 1 el paneermeel - 10 plakjes spek - boter - 2 blokjes
          groentebouillon - 500 ml water - 800 g aardappelen -    Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd   30  6/08/20   12:57
                                                                 Koken_met_Annie_BBLZ_Stramien_(19_Sofie)_(naleesproef_07).indd   30
                                                                                                                      6/08/20   12:57
                                                                           1 kg aardappelen - 1 l karnemelk -
          100 ml melk - sausbinder voor bruine saus - nootmuskaat,         100 g boter - 4 eieren - nootmuskaat,
          peper en zout                                                    peper en zout
          Werkwijze                                                        Werkwijze
          Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Kook acht           Schil de aardappelen en kook ze gaar in
          bladeren gedurende 4 à 5 minuten in gezouten water, laat         gezouten water.
          uitlekken. Snipper de lente-ui fijn.
                                                                           Warm de karnemelk op.
          Meng het gehakt met een ei en de lente-ui. Voeg paneermeel
          en nootmuskaat toe en kruid met peper en zout.                   Zet een pannetje met water op het vuur
                                                                           en breng aan de kook. Voeg de eitjes toe
          Verdeel het gehakt in acht porties. Leg de koolbladeren open     en laat 4 à 5 minuten koken.
          op een proper werkvlak. Leg op elk blad een plak spek met in
          het midden een portie gehakt. Rol op en steek vast met een       Stamp de aardappelen tot puree.
          houten prikker.                                                  Voeg een beetje karnemelk, wat boter,
                                                                           nootmuskaat en peper en zout toe.
          Smelt wat boter in een grote pan en bak de koolrolletjes aan
          alle kanten aan. Kruimel de bouillonblokjes erover en voeg       Smelt de rest van de boter en meng met
          het water toe. Laat zo’n 40 minuten stoven onder deksel.         de warme karnemelk. Roer goed los.

          Schil ondertussen de aardappelen, spoel ze en snijd in           Meng met de puree tot een gladde
          stukken. Kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet      massa.
          het water af en stamp de aardappelen tot puree. Voeg het
          tweede ei, de melk, peper en zout en een klontje boter toe.      Pel de zachtgekookte eitjes, verdeel ze in
                                                                           twee en serveer ze boven op de puree.
          Haal de koolrolletjes uit de pan. Bind het kookvocht met de
          sausbinder en breng op smaak met peper en zout. Serveer de
          rolletjes met de puree en de saus.


                                                            18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23