Page 19 - Okra magazine oktober 2020
P. 19

Tagliatelle




               met zalm, garnalen


               en dille







         Bereiding 30 minuten
         Aantal personen 4 personen
         Moeilijkheid Eenvoudig



         • 400 ml visfond Lacroix • 1 glas witte wijn • 1 limoen,
         het sap • 400 g zalmfilet • 2 sjalotten, fijngesnipperd
         • 2 el bloem • 200 ml room • 250 g champignons, in
         plakjes gesneden • 2 el verse dille + wat extra ter
         afwerking • 200 g grijze garnalen • 300 g tagliatelle
         • peper en zout

         BEREIDINGSWIJZE
         Breng de Lacroix visfond samen met de wijn
         en limoen aan de kook. Verminder het vuur en

         gaar de zalmfilet 5 minuten in de bekomen
         bouillon. Haal de zalmfilet uit de kookpot, leg

         in een kom en giet de bouillon over de zalm.
         Smelt wat boter in diezelfde kookpot, stoof de
         champignons gaar en zet opzij.
         Smelt opnieuw wat boter in diezelfde kookpot
         en stoof de sjalotten.
         Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed.
         Voeg pollepel per pollepel de bouillon toe en
         blijf roeren met een klopper, tot je de gewenste
         dikte bereikt.
         Voeg de room en dille toe en kruid met peper        €1       bij aankoop van
         en zout.                                          -          1 Lacroix fond naar keuze.
                                                                      Geldig tot 31/12/2020
         Verwijder indien nodig het vel van de zalm,
                                                           Bericht aan de HH. handelaars: GB Foods Belgium verbindt zich ertoe de
         breek de zalm in stukjes en voeg toe aan de       tegenwaarde van deze bon, B.T.W. inbegrepen, terug te betalen voor zover
                                                           een aankoop van het product heeft plaatsgehad. De firma behoudt zich het

         saus samen met de champignons.                    recht de terugbetaling te weigeren indien niet voldoende aankopen kunnen
                                                           aangetoond worden.  De  bonnen  dienen teruggestuurd te worden  naar
                                                           HighCo DATA nv/sa – Kruiskouter 1 – B-1730 Asse voor controle en terug-
         Kook de tagliatelle volgens de instructies op     betaling tot 31/06/2021. Enkel geldig in België en GHL. Niet cumuleerbaar
                                                           met andere kortingsbonnen. V.U.: Dorien Loridan, GB Foods Belgium, Rijks-
         de verpakking.                                    weg 16, 2870 Puurs.
         Verdeel de pasta over de borden, schenk           Ontdek ook onze
         wat saus over de pasta en werk af met grijze      andere fonds en recepten
                                                           op lacroix.be
         garnalen en extra dille. Smakelijk!
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24